Jógaóra típusok:

Kezdő hatha jóga: teljes testet átmozgató, de minden részletre figyelő, könnyen kivitelezhető gyakorlatokkal fejlesztjük a testet, növeljük az elme koncentrációs erejét és az önfigyelés képességét.

Haladó hatha jóga: teljes testet átmozgató, kicsit növeljük a gyakorlatok nehézségét, több pontra megtanulunk egyszerre figyelni a testben.

Gerinc fókuszú hatha jóga: az órákon begyakoroljuk a gerinc helyes tartását, figyelve a pontos kivitelezésre, alaposan nyújtjuk és mobilizáljuk a teljes gerincet, készséggé tesszük a helyes állás, ülés, előre és hátrahajlás képességét.

Yin jóga: kifejezetten női energiákat felébresztő jóga gyakorlás, a gyakorlatok közben az elfogadás, elengedés és a test tereiben a tágasság megnövekszik.

Elme fókuszálási erejének növelése légzéssel: A test egészségének növelésével párhuzamosan az elme erejének növelése a jóga alapvető célja. Helyes ülésben lépésről lépésre kialakítjuk a légzés szabályos kivitelezését, mely megemeli az energiaszintet, fokozza a nyugalmat, növeli a stressztűrést és erősíti az elme koncentrációs képességét.

Székes jóga időseknek vagy mozgásukban korlátozottaknak: évek óta foglalkozom 80 év felettiekkel, akikkel kímélő módon, főleg széken ülve dolgozunk, szisztematikusan átmozgatjuk az egész testet, mobilizáljuk az ízületeket és a gerincet, felfrissül a vérkeringés, nyirokkeringés valamint serkentjük a belső szervek működését.

Céges jóga: szerencsére ma már sok munkahely támogatja a munkavállalók jóga gyakorlását, akár azzal, hogy helyet biztosít ( pl.tárgyaló), akár azzal, hogy időt engedélyez, akár még a jógaórákat meg is szervezi a munkavállalóknak, vagy fizeti az oktatót. Több cégnél szerzett tapasztalataim alapján az irodai jógának nem csak fizikai és mentális állapotjavító hatását élvezhetjük, hanem a munkahelyi légkör és kollegális kapcsolatok javítását is szolgálja. 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült